Wat ga je doen?

Bij Customer Revolution kom je in contact met allerlei soorten mensen. Soms zijn dat kwetsbare groepen in de samenleving, andere keren gaat het om professionals in een specifieke sector of juist om ‘de inwoner’ van een gemeente. Door onderzoek te doen dompelen we ons onder in hun leefwereld en ervaringen. Zo leren we hen echt goed kennen, en precies begrijpen wat ze meemaken. Wat ze wanneer en waarom nodig hebben. Op basis van dat inzicht ontwerpen we innovatieve concepten, die de dienstverlening van onze opdrachtgevers aanvullen of verbeteren. Of die bijdragen aan een oplossing voor taaie maatschappelijke vraagstukken.

Dat doen we voor klanten in overheid, onderwijs, justitie en veiligheid, (jeugd)zorg of het sociale domein, wonen, zorg en welzijn, water en energie. Geen werkdag is hetzelfde: vandaag ga je de straat op om met een bijzondere eyecatcher een goed gesprek met mensen te starten en onderzoek te doen naar beleving en behoeften van mensen rond een sociaal vraagstuk. Morgen ontwerp je volledig nieuwe diensten, volgende week leid je co-creatieworkshops en werksessies.

Naast ons werk voor klanten dragen we bij aan de ontwikkeling van ons vakgebied en strijden we voor een mensgerichtere, inclusieve overheid. We doen autonoom onderzoek, ontwikkelen methodieken en delen kennis. Zo publiceerden we een managementboek over profielen en persona’s als de ruggengraat van klantgerichte organisaties.

Wie zoeken we?

Wij geloven dat organisaties met een publieke functie actief moeten (samen)werken aan sociale innovatie. En mensen in hun dienstverlening een geweldige ervaring moeten bieden – zeker als het om kwetsbare groepen gaat. Dat vraagt om een organisatie die de leefwereld van mensen tot in de finesses begrijpt. Die mensen ziet, (her)kent. Die naar ze luistert en hun denkkracht benut. Die excellente service ademt en klantgericht is tot in haar haarvaten. En die structureel verbetert en innoveert.

Jij gaat ons onderzoeks- en advieswerk verder versterken met design research, design thinking én design doing. Je combineert social design met strategisch denken en een groot inlevingsvermogen. Je bent in staat om inzichten uit empathisch onderzoek (van jou en/of van je collega’s) te vertalen en ordenen in heldere frameworks en visualisaties. Zo kun je opdrachtgevers, collega’s en eindgebruikers makkelijk meenemen in je conclusies. Op basis van de inzichten ontwikkel je creatieve, innovatieve concepten en werk je diensten uit met oog voor alle factoren en hun samenhang. Je concepten en diensten maak je haalbaar door het onderliggende business- of servicemodel helder uit te werken. En door de samenhang en relaties in detail uit te tekenen in een blueprint.

Je bent een onafhankelijke, ambitieuze professional met minimaal 5 jaar ervaring. Analytisch, kritisch, altijd open voor nieuwe mensen en ideeën. Je wilt constant leren, toont initiatief en geeft nóóit op. Je hebt zelfspot en bent makkelijk in de omgang. Je hebt bovendien een brede maatschappelijke interesse en ontwikkeling.

Wat vragen we?

Je werkt in een klein en ambitieus team, waarin iedereen meedraait waar het nodig is. Jij krijgt daardoor telkens nieuwe kansen om je te bewijzen. We verwachten dat je zelfstandig aan de slag gaat met relatief complexe projecten in verschillende omgevingen – en we helpen je om je daarin verder te ontwikkelen. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je het beste in wilt worden. En realiseer je zelf je eigen groei. Maar we vragen wel wat van je: de lat ligt hoog, onze ambities liegen er niet om en we maken tempo.

  • Je bent een kameleon: je voelt je in alle kringen op je gemak, voelt mensen en verhoudingen aan en kunt met iedereen op het juiste niveau het gesprek aangaan.
  • Je bent overtuigend: je onderbouwt ontwerpbeslissingen en presenteert (onderzoeks)resultaten en concepten, zowel in woord als in beeld.
  • Je bent inspirerend: je neemt de leiding in workshops, idee- en conceptontwikkeling en presentaties.
  • Je bent creatief én kunt gestructureerd denken: je ontwikkelt frameworks op basis van inzichten uit onderzoek, kunt uit een brij aan resultaten de juiste ontwerpframes destilleren, en vertaalt dat in innovatieve, creatieve maar vooral effectieve ideeën en concepten.
  • Je kunt gestructureerd werken: je bewaart overzicht over je eigen werk (maar ook over dat van anderen), je stuurt projecten aan en bewaakt planning, budget, deliverables en de kwaliteit van ons werk.
  • Je kunt samenwerken en co-creëren: we werken minimaal met z’n tweeën in projecten en gaan als collega’s om met medewerkers van onze opdrachtgevers, die op alle niveaus in het ontwerpproces een actieve rol hebben – net als eindgebruikers.
  • Je kunt zelfstandig werken: soms zijn we met het team op kantoor in Den Haag, soms werk je thuis en soms werk je op locatie bij een klant. In alle gevallen volgen we natuurlijk de COVID-19-richtlijnen.
  • Je hebt een afgeronde designopleiding, bijvoorbeeld industrieel ontwerp (design for interaction, strategic product design) of een specialisatie social design of service design aan de kunstacademie.
  • Je hebt ruime kennis van contextmapping en design research-methodes, kunt prima uit de voeten met tools en methodieken als persona’s, klantreizen en service blueprints. Ontwerpdenken, organisatieverandering en innovatie zijn voor jou gesneden koek.

Wat mag jij verwachten?

We bieden je een afwisselende, uitdagende baan (32-40 uur), waarin je veel vlieguren kunt maken en veel kunt leren. Je werkt voor gezaghebbende organisaties met een publieke functie, en draagt bij aan een inclusieve maatschappij en klantgerichtere overheid. Je salaris is afgestemd op je ervaring, je ontwikkeling stemmen we af op je interesses en wensen. We zorgen voor alles wat je nodig hebt om je werk te doen (Macbook, telefoon), en je krijgt een trein van de zaak.

Herken je jezelf? Dan horen we graag van je! Stuur je sollicitatie (motivatie en CV) uiterlijk 21 september naar werken@customerrevolution.nl, ter attentie van Boudewijn Bugter.