Wat ga je doen?

Bij Customer Revolution kom je in contact met allerlei soorten mensen. Soms zijn dat kwetsbare groepen in de samenleving, andere keren gaat het om professionals in een specifieke sector of juist om ‘de inwoner’ van een gemeente. Door onderzoek te doen dompel je je onder in hun leefwereld en ervaringen. Zo leer je hen écht goed kennen, en precies begrijpen wat ze wanneer en waarom nodig hebben. Op basis van dat inzicht geef je onze opdrachtgevers advies over hun dienstverlening en communicatie.

Dat doe je voor klanten in overheid, onderwijs, veiligheid, (jeugd)zorg of het sociale domein en – af en toe – in het bedrijfsleven. Geen werkdag is hetzelfde: het ene moment doe je onderzoek naar klantbehoeften en klantreis, de volgende dag ontwikkel je visie, strategie en zelfs volledig nieuwe dienstverleningsconcepten. En volgende week voer je een salesgesprek en stuur je projecten aan. Vandaag werk je op ons kantoor in Den Haag, morgen op locatie bij de klant.

Naast ons werk voor klanten dragen we bij aan de ontwikkeling van ons vakgebied en strijden we voor een mensgerichtere, inclusieve overheid. We doen autonoom onderzoek, ontwikkelen methodieken en delen kennis. Zo publiceerden we een managementboek over profielen en persona’s als de ruggengraat van klantgerichte organisaties.

Wie zoeken we?

Wij geloven dat onze opdrachtgevers het hun klanten makkelijker moeten maken. Dat vraagt om een organisatie die klantgericht is tot in haar haarvaten, klanten (her)kent, naar ze luistert en structureel verbetert en vernieuwt. Jij adviseert en begeleidt daarbij. Dat vraagt een kritische blik en een sterke drang om resultaten te boeken. Maar ook overtuigingskracht, empathie, gevoel voor verhoudingen én uithoudingsvermogen.

Je bent een onafhankelijke, ambitieuze professional. Analytisch, kritisch, altijd open voor nieuwe mensen en ideeën. Je wilt constant leren, toont initiatief en geeft nóóit op. Je hebt zelfspot en bent makkelijk in de omgang. Je hebt in je de afgelopen 5 tot 10 jaar ervaring opgedaan in advieswerk en onderzoek. Gecombineerd met je achtergrond in sociale, gedrags- of organisatiewetenschappen maakt dat je breed inzetbaar.

Wat vragen we?

Je werkt in een klein en ambitieus team, waarin iedereen meedraait waar het nodig is. Jij krijgt daardoor telkens nieuwe kansen om je te bewijzen. Onze opdrachten zijn inhoudelijk afwisselend en we zetten heel gericht in op specifieke terreinen – daarin kun je je eigen route kiezen. Zo bepaal je zelf waar je je kennis en kunde inzet én ontwikkelt. Je gaat zelfstandig als onderzoeker en/of adviseur aan de slag, en zorgt er zelf voor dat je voldoende opdrachten hebt. Daarbij neem je altijd ook een van onze junior adviseurs op sleeptouw, zodat zij zichzelf ook snel kunnen ontwikkelen – onder jouw begeleiding. Zo draag je bij aan de groei van het bureau, én realiseer je zelf je eigen groei. Maar we vragen wel wat van je: de lat ligt hoog, onze ambities liegen er niet om en we maken tempo.

  • Je bent een kameleon: je voelt je in alle kringen op je gemak, voelt mensen en verhoudingen aan en kunt met iedereen op het juiste niveau het gesprek aangaan.
  • Je hebt een relevant netwerk en vindt het leuk om relaties aan te gaan, op te bouwen en te onderhouden. Daarbij houd je altijd oog voor kansen, maar gaat kwaliteit wel boven kwantiteit: liever een kleiner aantal hechte relaties, dan veel oppervlakkige contacten.
  • Je kunt samenwerken: we werken minimaal met z’n tweeën in projecten en gaan als collega’s om met medewerkers van onze opdrachtgevers.
  • Je kunt zelfstandig werken: soms zijn we met het team op kantoor in Den Haag, soms werk je thuis en vaak werk je op locatie bij een klant.
  • Je schrijft foutloos Nederlands en bij voorkeur word je ook nog eens erg blij van schrijven.
  • Je hebt ervaring met (onderzoek naar) klantreizen, persona’s en klantprofielen, design thinking, cultuurverandering en verandermanagement, (klant)communicatie en marketing.
  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding.
  • Je hebt 5-10 jaar ervaring als onderzoeker en/of in een adviesfunctie.
  • Ervaring aan bureauzijde is een pré.

Wat mag jij verwachten?

We bieden je een afwisselende, uitdagende fulltimebaan (deeltijd mogelijk maar minimaal 32 uur), waarin je veel vlieguren kunt maken, veel kunt leren en je kennis kunt overdragen op minder ervaren collega’s. Je werkt voor gezaghebbende organisaties met een publieke functie, en draagt bij aan een inclusieve maatschappij en klantgerichtere overheid. Je salaris is afgestemd op je ervaring, je ontwikkeling stemmen we af op je interesses en wensen. We zorgen voor alles wat je nodig hebt om je werk te doen (Macbook, telefoon), en je krijgt een trein van de zaak.

Herken je jezelf? Dan horen we graag van je! Stuur je sollicitatie (motivatie en CV) uiterlijk 15 juli naar werken@customerrevolution.nl, ter attentie van Boudewijn Bugter.

 

Recruiters kunnen zich de moeite besparen om contact met ons op te nemen. We zijn niet geïnteresseerd. Maar écht niet.