Social service design: onderzoek, strategie & innovatie voor maatschappelijke vraagstukken en publieke dienstverlening

We helpen organisaties met een publieke functie om taaie maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Of om hun klanten beter te bedienen. Daarbij zijn alle interne en externe betrokkenen actief onderdeel van het innovatie- en ontwerpproces. Samen vergaren we inzicht, formuleren we een nieuw (toekomst)perspectief en ontwerpen we nieuwe interventies, interacties of processen. Door te begeleiden bij implementatie en de veranderingen die nodig zijn, realiseren we duurzame impact.

Of het nou gaat om een 'wicked problem' met maatschappelijke impact of om het innoveren van je dienstverlening – voor elk vraagstuk volgen we een beproefd proces, dat uiteraard is afgestemd op jouw specifieke vraag. De invulling kan dus verschillen, maar onze projecten doorlopen meestal de volgende fases:

Leefwereld begrijpen – Empathisch onderzoek

We helpen je om de leefwereld van mensen écht te begrijpen. We onderzoeken hoe thema’s, onderwerpen, vraagstukken en services mensen raken in hun dagelijks leven en (sociale) omgeving. En wat hun behoeften en verwachtingen zijn. We zorgen voor inzicht in hun perspectief, motivatie, houding, gedrag en ervaring. Zo achterhalen we waar kansen liggen voor verbinding, verbetering en innovatie. En laten we zien waar drempels liggen of knelpunten ontstaan.

Lees meer

Taaie vraagstukken tackelen en service vernieuwen – Strategie & innovatie

We helpen je om taaie maatschappelijke vraagstukken te tackelen. En om je dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen. We ontwerpen nieuwe interventies en klantgerichte services. We nemen je werk uit handen en helpen bij het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van strategie. Met een praktische aanpak, coaching en project-, programma- of interimmanagement adviseren en begeleiden we je organisatie bij de veranderingen die nodig zijn.

Lees meer

Zelf aan de slag, snel resultaat – Design sprints, procesbegeleiding & workshops

Wil je samen met collega’s of stakeholders aan de slag met een maatschappelijk of dienstverleningsvraagstuk, en zoek je iemand om dat proces te begeleiden? Of wil je snel aan de slag met klantgerichter maken van je dienstverlening, maar heb je geen tijd of budget voor een uitgebreid onderzoek- of adviestraject? Dan helpen we je graag in design sprints of met procesbegeleiding, workshops en inspiratiesessies.

Lees meer

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen

Sta je voor een taai maatschappelijk probleem? Wil je je dienstverlening verbeteren of innoveren? Wij onderzoeken, adviseren, ontwerpen en implementeren oplossingen met impact. Ook 'losse' onderzoeken, korte adviestrajecten en design sprints kunnen waardevol zijn. Boudewijn vertelt je graag meer!

Contact

Of bel Boudewijn Bugter 06 24 24 68 58